Bopæl

Når I ikke bor sammen længere, skal I tage stilling til, hvor barnet sal have registreret sin bopæl. Barnet kan kun have sin adresse ét sted, og det er hos bopælsforælderen. Et barn skal have bopæl, der hvor det opholder sig mest.

I kan I fællesskab beslutte, hvor det er bedst for barnet at bo, og det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at være bopælsforælder, og hvordan det kan ændres, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvis ikke I selv kan blive enige skal sagen startes op i Familieretshuset.

Midlertidig afgørelse om bopæl

Det er en mulighed, at der træffes en midlertidig afgørelse, hvis der er behov for det. Det kan ske til opretholdelse af status quo under sagens behandling, så barnet kan bevare tilknytning til institution/skole, venner og kendt nærmiljø. En midlertidig afgørelse følges altid op af videre sagsbehandling og grundig oplysning af sagen, indtil der er en endelig afgørelse, eller I selv laver en aftale.

Vigtige emner om børn

Har du brug for råd og vejledning?

Det er vigtigt at få den rigtige rådgivning undervejs i forløbet, så kontakt os, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med dine børns forhold i skilsmissen. Enten via formularen eller direkte.

Mette Baungaard

Advokat

Tlf.: 61 30 22 09

metteb@ravnolsen.dk

Mette Baungaard

keyboard_arrow_up