Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Både tilstandsrapport og ejerskifteforsikring er afgørende for et huskøb. Få hjælp til begge dele her.

Det indeholder tilstandsrapporten

Det er en bygningssagkyndig, som laver tilstandsrapporten på ejendommen. Heri noteres, hvis der er fejl og mangler ved ejendommen, som den byggesagkyndige har bemærket. Der er alene tale om en visuel gennemgang af bygningen. Der kan således godt være fejl og mangler ved ejendommen, som den bygningssagkyndige ikke har opdaget.

De forhold, der er nævnt i tilstandsrapporten, kan man som køber ikke få dækket af ejerskifteforsikringen, ligesom man heller ikke kan rejse krav mod sælger.

Hvad betyder betegnelserne i tilstandsrapporten?

Fejl og mangler, som bliver noteret i tilstandsrapporten, får alle en betegnelse, som kan være følgende:

KO – kosmetiske fejl
K1 – mindre alvorlig skade
K2 – alvorlig skade
K3 – kritisk skade
UN - bør undersøges nærmere

Hvad kan du bruge tilstandsrapporten til som køber?

Som køber kan du bruge tilstandsrapporten til at beslutte, hvilke skader du er nødt til at bruge penge på at udbedre med det samme, og hvilke der er knap så alvorlige, men som du måske gerne vil have lavet på sigt.

Er der givet bemærkningen “UN - undersøges nærmere”, er det fordi den bygningssagkyndige ikke kan fastlægge konsekvenserne af et forhold, som han har set ved gennemgang af ejendommen. Det er vigtigt, at du selv gør dig overvejelser om, hvad det kan koste at udbedre, og evt. kontakte en fagmand for at få et overblik over udbedringsomkostningerne.

Samlet set kan dette danne et grundlag for en forhandling med sælger om prisen på ejendommen.

Husk at tegne en ejerskifteforsikring

Sammen med tilstandsrapporten skal der også foreligge et tilbud på en ejerskifteforsikring, hvis sælger vil undgå at hæfte for mangler ved ejendommen. Når du som køber har tegnet en ejerskifteforsikring, har du mulighed for at opnå erstatning for skader, som ikke er nævnt i tilstandsrapporten og som opfylder betingelserne for dækning jf. forsikringsvilkårene.

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad ejerskifteforsikringen dækker og ikke dækker, så du ikke bliver overrasket, hvis du senere hen får brug for forsikringen. I forbindelse med tegning af forsikringen skal der træffes valg om selvrisiko, dækningsomfang mv. Vi gennemgår dette med dig i forbindelse med boligkøbet.

Som advokat for køber anbefaler vi altid, at der tegnes en ejerskifteforsikring.

Brug for hjælp til tilstandsrapport og ejerskifteforsikring?

Vi hjælper dig med at forstå de relevante dokumenter og træffe de rigtige valg. Udfyld formularen, eller kontakt os direkte.

Litten Posselt Olsen

Advokat

Tlf.: 25 21 19 64

litten@ravnolsen.dk

Litten Posselt Olsen

keyboard_arrow_up