Bodeling ved skilsmisse

Man behøver ikke at være enige om, hvordan alle aktiver og passiver skal deles for at blive skilt. Få vores råd til at komme fra bodelingen med et tilfredsstillende resultat.

Økonomisk deling af boet

Ved en skilsmisse skal parterne som oftest dele både værdier og gæld. Man kan dog have lavet en ægtepagt, som gør, at man ikke skal dele det hele.

Hvis I skal dele, er udgangspunktet, at I økonomisk skal stå med halvdelen af værdierne hver, når bodelingen er gennemført. Forestil jer, at alt hvad I ejer sælges og gælden indfries, og det der så er tilbage, er det, der skal deles mellem jer.

Det er vigtigt, at I tager højde for alle økonomiske forhold, så I både har tænkt på skat, pensioner og værdien af de enkelte aktiver.

Hvem skal have hvad?

Udover den økonomiske deling, skal de enkelte ejendele også deles. Hvem skal have huset eller skal det sælges? Hvem beholder bilen? Og hvordan skal indboet deles?

Det er spørgsmål, der kan få følelserne frem og gøre det vanskeligt at blive enige. Det kan derfor være en god idé at få råd og vejledning fra en advokat.

Få hjælp til din bodeling

Kan I ikke blive enige om bodelingen?

Hvis I ikke kan blive enige om en rimelig bodeling, der tilfredsstiller begge parter, kan det i sidste ende betyde, at skifteretten udpeger en bobehandler til at stå for delingen.

Er det tilfældet, er det en god idé at få råd og vejledning fra en advokat, så du sikrer dig, at du kommer fra bodelingen med et fornuftigt resultat.

Har du brug for hjælp til bodeling? Kontakt os

Få bodelingen ned på papir

Vi anbefaler altid, at I får lavet en opgørelse over de værdier, I hver især har på tidspunktet for delingen, så I på et senere tidspunkt kan se, hvad I var enige om, der skulle deles. Det er desuden vigtigt, at I laver en skriftlig aftale om, hvordan der er delt.

Så har I dokumentation, hvis den ene part senere ikke er tilfreds og vil gøre gældende, at bodelingen ikke var rimelig. Vi udarbejder gerne dokumenterne for jer, så er I sikre på, at der er taget højde for det væsentlige i bodelingen.

Har du brug for hjælp til bodelingen?

Vi er altid parat til at hjælpe med råd og vejledning i sager med bodeling. Udfyld formularen, eller kontakt os direkte.

Bodil H. Ravn

Advokat

Tlf.: 21 54 12 13

bodil@ravnolsen.dk

Bodil H. Ravn

keyboard_arrow_up