Køberrådgivning – den sikre vej til et vellykket boligkøb

At købe en bolig er for mange mennesker den største økonomiske beslutning i deres liv. Få hjælp til at holde styr på alle de relevante dokumenter, så du har sikkerhed i hele købsprocessen.

Få sikkerhed i dit boligkøb

Som køber af fast ejendom er det vigtigt, at du sikrer dig mod de faldgruber, der kan være og som kan få stor økonomisk betydning for dig i en bolighandel.

Det hjælper vi dig med i dit boligkøb:

  • chevron_rightVi gennemgår de relevante dokumenter og drøfter det hele igennem med dig, inden handlen godkendes.
  • chevron_rightVi har tæt kontakt til din bank og sørger for at sikre dine penge, så betalingen ikke falder, før der er styr på papirarbejdet.
  • chevron_rightVi hjælper med tinglysning af skøde og gennemgår refusionsopgørelsen.

Vi er med dig fra start til slut.

Få hjælp til dit boligkøb, uanset hvilken type bolig du køber:

  • chevron_rightHus
  • chevron_rightLejlighed
  • chevron_rightAndelsbolig
  • chevron_rightSommerhus
  • chevron_rightGrund
  • chevron_rightFritidslandbrug
Køberrådgivning til huskøb? Kontakt advokat Litten Olsen

Har du spørgsmål? Vi hjælper dig gerne

Litten Olsen
Advokat
Tlf.: 25 21 19 64

Et advokatforbehold giver ekstra sikkerhed

Når du køber en bolig, kan du roligt underskrive købsaftalen hos ejendomsmægleren, hvis du samtidig sikrer, at der indsættes et advokatforbehold i dokumenterne. Det betyder, at du underskriver købsaftalen med forbehold for, at din advokat kan godkende handlen.

Ofte vil der også være et bankforbehold, så købsaftalen også er betinget af, at din bank kan godkenden handlens økonomiske forhold. 

Når du har underskrevet en købsaftale med advokatforbehold, gennemgår vi alle handlens dokumenter og holder et møde, hvor vi drøfter alle væsentlige forhold ved handlen. Ofte vil gennemgangen føre til, at vi skal have yderligere oplysninger, indeståelser eller dokumentation fra sælger, inden vi kan godkende handlen endeligt.

Hvis advokatforbeholdet er uden begrænsninger, kan du komme ud af handlen, hvis du fortryder købet i forbindelse med vores gennemgang - det er dog heldigvis sjældent, at det sker. Advokatforbeholdet er normalt på 5 eller 6 hverdage. Det skal helst ikke være kortere, hvis vi skal kunne nå at undersøge særlige forhold.

Fortrydelsesret – husk det koster penge

Når man som forbruger køber en bolig, gælder der automatisk en fortrydelsesfrist på 6 hverdage fra, at både køber og sælger har skrevet under. Så længe det kun er den ene part, som har underskrevet, så er det et tilbud om køb eller salg på de vilkår, som fremgår af købsaftalen.

Hvis man vil benytte sig af fortrydelsesfristen, skal man indenfor de 6 hverdage give skriftlig besked om, at man har fortrudt købet og betale 1 % af købesummen inden fristens udløb. Beløbet skal betales til sælger eller mægler.

1% af købesummen kan være mange penge, og vi anbefaler derfor klart, at man i stedet bruger advokatforbeholdet.

Få rådgivning til dit boligkøb

Vi sikrer, at der er styr på alle de relevante dokumenter i dit boligkøb. Udfyld formularen, eller kontakt os direkte.

Litten Posselt Olsen

Advokat

Tlf.: 25 21 19 64

litten@ravnolsen.dk

Litten Posselt Olsen

keyboard_arrow_up