01-02-2024

Er du kommet til skade på skiferien?

Mange danskere tager på skiferie hvert år, og desværre er der også nogle, der kommer til skade på løjperne. Vi bliver ofte kontaktet af folk, der er kommet til skade med knæ, ankler, ryg, men også hoved i form af hjernerystelse og piskesmæld. 

Her følger nogle gode råd til dig, der skal på skiferie.

Inden du tager afsted 

Husk at medbringe både det gule og det blå sundhedskort. Sygesikringskortet dækker dog ikke alle situationer, og det vil derfor være fornuftigt også at tegne en rejseforsikring. Dit forsikringsselskab kan hjælpe dig med at få tegnet den rette rejseforsikring. Sørg for at tjekke din forsikringspolice inden afgang, så du er sikker på, at du er dækket ordentligt ind, og f.eks. både kan få betalt lægehjælp/hospitalsophold på feriedestinationen og få hjemtransport, hvis du ikke er stand til at komme hjem selv.

Da skisporten kan give skader, vil det også være fornuftigt at have tegnet en ulykkesforsikring, der dækker varige mén og evt. behandling ved fysioterapeut mv. efter hjemkomst.  

På skiferien

Hvis du er så uheldig at komme til skade på skiferien, så husk følgende:

  • Søg straks læge, og få en udskrift af lægens journal, inden du rejser hjem (de kan være svære at skaffe efterfølgende)
  • Kontakt din rejseforsikring og følg deres vejledninger
  • Hvis der var andre involveret i ulykken – f.eks. en person, der ramte dig – så noter identitet og kontaktoplysninger på vedkommende
  • Hvis der var vidner til ulykken, så noter deres kontaktoplysninger. Tag også gerne billeder af skadestedet, og evt. dig selv/dit udstyr mv., så man kan se de fysiske skader
  • Hvis politiet var til stede, så bed om en udskrift af deres rapport

Når du kommer hjem

Hvis du fortsat har smerter eller gener, når du kommer hjem, så kontakt din egen læge, så din skade også bliver journalført herhjemme. Det er vigtigt, at alle symptomer og skader fremgår af din journal, også fremadrettet. Din læge kan evt. henvise dig til yderligere behandling og udredning.

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du også huske at anmelde ulykken til din ulykkesforsikring. 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til at opnå erstatning fra ulykkesforsikringen og evt. en ansvarlig skadevolder.

Om forfatteren

Litten Posselt Olsen er uddannet fra Københavns Universitet i 2005. Hun har særligt speciale indenfor forsikrings- og erstatningsret, men hun beskæftiger sig også med bolighandler og overdragelse af fast ejendom.

Læs mere om Litten Posselt Olsen

Litten Posselt Olsen

Advokat

Tlf.: 25 21 19 64

litten@ravnolsen.dk

Litten Posselt Olsen

keyboard_arrow_up