03-08-2020

Arbejdsskade på hjemmekontoret – hvordan dækker arbejdsskadeforsikringen?

I disse Corona-tider arbejder rigtig mange af os hjemmefra. Måske er spisebordet blevet lavet om til arbejdsplads. Men hvilke regler gælder, hvis man kommer til skade under hjemmearbejde? Hvornår er der tale om en arbejdsskade?

Arbejdsgiver har ansvaret ved arbejdsskader på hjemmekontoret

Selvom man arbejder fra hjemmekontor, er det stadig arbejdsgiver, der har ansvaret.

Først og fremmest betyder det, at den lovpligtige arbejdsskadeforsikring også dækker, hvis du kommer til skade derhjemme. For at skaden kan være en arbejdsskade, kræver det dog, at skaden er sket som led i dit arbejde – dvs. mens du udfører dit arbejde. Hvis du kommer til skade i en pause, hvor du udfører private gøremål, f.eks. handler ind eller tømmer opvaskemaskine, så er det ikke sket som led i dit arbejde, og så er du ikke dækket af arbejdsskadeforsikringen.

Hvis du derimod falder i ledningen til din arbejdscomputer under en telefonsamtale – så kan det være en arbejdsskade. Ligeså hvis du falder ned af en trappe i dit eget hus, mens du er på vej ud for at besøge en kunde.

Hvornår er en skade en arbejdsskade?

Grænsetilfældene vil være mange, og der vil ofte være en hårfin grænse mellem, hvornår en skade er en arbejdsskade, og hvornår den er sket i fritiden, når vi taler tilskadekomst på hjemmearbejdspladsen.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring vil vurdere hver enkelt sag ud fra beskrivelserne i anmeldelsen af ulykken, i de lægelige akter samt eventuelt supplerende oplysninger fra vidner.

Husk altid at gå til læge eller på skadestue straks, så skaden dokumenteres i din lægejournal. Men endnu bedre – pas på dig selv.

Hør hvordan vi kan hjælpe dig med bl.a. trafikulykke, patientskade, arbejdsskade, COVID-19 som arbejdsskade og skader efter vold.

 

Om forfatteren

Litten Posselt Olsen er uddannet fra Københavns Universitet i 2005. Hun har særligt speciale indenfor forsikrings- og erstatningsret, men hun beskæftiger sig også med bolighandler og overdragelse af fast ejendom.

Læs mere om Litten Posselt Olsen

Litten Posselt Olsen

Advokat

Tlf.: 25 21 19 64

litten@ravnolsen.dk

Litten Posselt Olsen

keyboard_arrow_up